Sidebar

29
zo, mei

Sport & Lifestyle
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

015 Schipluiden Lifestyle & Gezondheid - Naast de vaste activiteiten voor mensen met (beginnende) dementie, hun naasten en andere geïnteresseerde senioren heeft Odensehuis De Linde Delft in de maand augustus studentdocente Madelon van stichting ‘Oud geleerd, Jong gedaan’ uitgenodigd.

Zij zal de collegereeks Voeding in Vogelvlucht presenteren. De collegereeks Voeding in Vogelvlucht, is toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Deze reeks bestaat uit vier colleges.

Melk is gezond voor elk, toch? En waarom is een roze koek zoveel lekkerder dan een bakje komkommer en bleekselderij? Ons eetpatroon is de afgelopen jaren flink veranderd. Vroeger at men hele andere dingen dan vandaag de dag. Ons brein speelt een grote rol in ons eetgedrag. Weten we eigenlijk nog wel wat gezond is? Op dinsdag 3 augustus 2021 start in het Odensehuis de Linde Delft een collegereeks van Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan met de titel ‘Voeding in Vogelvlucht’.

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan laat enthousiaste studenten interactieve colleges geven aan senioren. In een reeks van vier colleges worden thema’s zoals kunstgeschiedenis, filosofie en psychologie besproken. Zowel senioren met (beginnende) dementie als senioren zonder dementie en mantelzorgers zijn van harte uitgenodigd om mee te doen.

“Na het college krijgen we vaak telefoontjes van studenten die vol enthousiasme hun ervaringen delen”, vertelt Enny, een van de oprichters van de stichting. “Geregeld horen we terug hoe blij verrast studenten zijn over het betekenisvolle contact dat ze met de ouderen hebben gehad. Door middel van kennis verbinden we generaties en nemen zo vooroordelen weg.

Meer informatie
Data colleges: 3, 10, 17 en 24 augustus 2021 van 14.00 - 15.00 in Odensehuis de Linde Delft, Wijkcentrum de Hofstee 149, Delft. Kosten 10,00 euro voor gehele reeks. Wilt u deze collegereeks ook bijwonen? Neem dan contact op met: Odensehuis de Linde Delft, Anita van der Drift, 06-29333221, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vitamines & Supplementen r

Beheerders gezocht banner