Sidebar

29
zo, mei

Sport & Lifestyle
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Een nieuwe vorm van ontmoeten en actief bezig zijn! - 015 Delft Lifestyle & Gezondheid - Het Odensehuis is een voorliggende voorziening voor mensen met beginnende dementie en hun naasten. Het Odensehuis als inloophuis valt niet onder de reguliere dagbesteding. Een indicatie is niet nodig voor een bezoek en deelname aan activiteiten. Bij ons staat de sociale benadering van dementie, eigen regie en autonomie voorop.

De bezoekers zijn in staat zelfstandig naar het Odensehuis te komen met eigen vervoer (fiets, auto, lopend).
Onder het motto ‘Vergeet dementie onthoud de mens’ heeft het Odensehuis een open structuur waar niets moet en veel kan.

Koffieochtenden
De koffieochtenden zijn vrij te bezoeken tussen 10.00 - 11.30 uur. De bezoekers geven, samen met de vrijwilligers, het Odensehuis vorm. Bezoekers kunnen tijdens de koffieochtenden aanschuiven aan de schildertafel, een spelletje scrabble spelen of jeu de boules spelen op de jeu de boules-baan voor de Hofstee.

Twee bijeenkomsten voor specifieke doelgroepen:

  • De maandelijkse bijeenkomst van 'Het Dementiekompas' voor naasten van mensen met dementie. Tijdens deze bijeenkomsten bespreken wij thema’s die de deelnemers zelf aandragen. De deelnemers zijn blij een plek te hebben waar zij zowel ervaringen kunnen delen als kennis kunnen opdoen. De bijeenkomst van mei stond in het teken van wet- en regelgeving rondom zorg en welzijn. De casemanager van LaPorta Vitale heeft, als extern deskundige, de deelnemers hierover bijgepraat.

  • De bijeenkomsten 'Tussen talent en haperende hersenen' in het kader van Dementalent. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen met beginnende dementie op zoek naar hun talenten en hoe die in te zetten. Hierin worden zij ondersteund door een professional van het Odensehuis. Deze bijeenkomsten vinden, op verzoek van de deelnemers, elke twee weken plaats. De deelnemers geven zelf invulling aan de inhoud van het programma.

Overige bijeenkomsten
Bijeenkomsten met onder andere een filmmiddag, digitale ondersteuning en ontmoetings-/kennismakingslunch staan ook open voor senioren die behoefte hebben aan contact.
Regelmatig worden er losse activiteiten georganiseerd, zoals een wandeling in de omgeving, bezoek aan de kinderboerderij, een picknick of een strandwandeling, museumbezoek.

Meer informatie
Organisatie         : Odensehuis de Linde Delft
Locatie                 : Wijkcentrum de Hofstee, Sandinoweg, Tanthof

Coördinator        : Anita van der Drift, 06-29333221
Email                    : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vitamines & Supplementen r

Beheerders gezocht banner