Sidebar

28
do, jan

Sport & Lifestyle
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

015 Delft Cultuur - Zo’n 150 tot 200 ouderen met dementie kan een dezer dagen genieten van een mini-concert‘ van een Delftse muzikant bij hun voordeur. De optredens, met de naam ‘De Stoep Tour’, zijn een initiatief van Sascha van Eijk, programmacoördinator bij zorginstelling Pieter van Foreest. “Muziek zorgt voor een geluksmomentje.”

Verspreid over Delft en Pijnacker heeft Pieter van Foreest vijf ontmoetingscentra voor zo’n 250 dementerende ouderen. Corona gooit ook hiér roet in het eten; de centra zijn gesloten. Begeleiding gebeurt nu vrijwel alleen via de telefoon en alleen in speciale gevallen gaan medewerkers bij hen op bezoek. Van Eijk: “We doen al het mogelijke om de ouderen en hun mantelzorgers te begeleiden.”

Contactmomenten
Omdat het contact met deze ouderen momenteel heel anders verloopt dan normaal gesproken het geval is, worden er mini-concerten georganiseerd met bekende nummers die worden gespeeld door een Delftse muzikant. Van de 250 dementerende ouderen verwacht Van Eijk dat er bij wel zo’n 150-200 bezoekers een concert kan worden gegeven.” Inmiddels zijn diverse Delftse muzikanten opgeroepen om deel te nemen aan de Tour. Ze krijgen hiervoor een financiële vergoeding die wordt betaald uit het Rabobank Coöperatief Fonds van Rabobank Zuid-Holland Midden.

Afbeelding van William Iven via Pixabay 

Vitamines & Supplementen r