Sidebar

07
wo, dec

Politiek & Maatschappij
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

015 Delft Politiek - Onafhankelijk Delft wordt partner van Code Oranje, de beweging van Haagse politicus Richard de Mos die op 17 maart meedoet aan de Tweede Kamerverkiezingen. 

Onafhankelijk Delft werd oorspronkelijk bekend als de partij van Martin Stoelinga, die nu met zijn nieuwe partij Groep Stoelinga een fusie met Stadsbelangen onderzoekt. Raadslid van Onafhankelijk Delft Jolanda Gaal kon zich hierin niet vinden en ging met een aantal volgers los van Stoelinga verder onder de oude naam. 

Code Oranje wordt in de peilingen van Maurice de Hond al maanden op een Kamerzetel gepeild, met een groeipotentie tussen de drie en negentien zetels. De beweging geeft aan te zijn voor meer inspraak voor burgers, onder andere door het invoeren van de gekozen burgemeester en het bindend referendum. In de top van de kandidatenlijst bevinden zich, naast Richard de Mos, zowel de topadvocaten Peter Plasman en Diekstra als Leefbaar Rotterdam raadslid Tanya Hoogwerf. 

In september gaf De Mos aan om bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 mee te doen in de randgemeenten van Den Haag. 

“Uit een steekproef, deze zomer gedaan door onderzoeksbureau DirectResearch uit Amsterdam, blijkt dat onze manier van politiek bedrijven ook aanslaat bij de buren”, Richard de Mos, die met 71% een grote naamsbekendheid geniet in de regio. In Delft zou de beweging van De Mos goed zijn voor een aantal zetels. “Nu Onafhankelijk Delft samenwerkingspartner is van Code Oranje, zouden we ook op dat vlak samen kunnen werken.”

Bron: Delfste Post

Vitamines & Supplementen r

Beheerders gezocht banner