Sidebar

07
wo, dec

Politiek & Maatschappij
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Dit jaar anders dan gepland.
015 Delft Maatschappij -Vanwege de coronamaatregelen hebben op 4 en 5 mei veel evenementen geen doorgang kunnen vinden en als we zo doorgaan als men in Den Haag wenst, dan kan het nog wel even duren voordat we weer als gewone burger de straat op mogen en onze naasten op normale manier life mogen begroeten.

Laten we hopen dat de 1,5-maatschappij snel tot het verleden behoort en héél snel in de geschiedenisboeken belandt. Allerlei prachtige festiviteiten en evenementen, allemaal gecancelled of verplaatst naar latere data. Doodzonde, maar er zijn gelukkig ook veel initiatieven!  75 jaar vrijheid werd dit jaar al vanuit huis beleefd. . 

5 mei Nationale Bevrijdingsdag
In Delft zou de nationale Bevrijdingsdag met honderden eenzame ouderen, voedselbankbezoekers en Delftenaren worden gevierd met een gezamenlijke vrijheidsmaaltijd in de Nieuwe Kerk. Dat ging dus niet door en wordt verschoiven naar 2021. Gelukkig werden wel zo’n driehonderd eenzame ouderen en alleenstaanden verrast met een heerlijke bezorgmaaltijd. De initiatiefnemers hiervan zijn De Bevrijdingsbezorgers, een samenwerking tussen MySenses – het team van chef Ed Hoogendijk – De Burgemeesters en de gemeente Delft. De maaltijden worden bezorgd door Delftse studenten van Gewoonmensen.nl.  

8 mei Delftse Bevrijdingsdag
Ook voor de Delftse Bevrijdingsdag gaan we vrijdag a.s. het huis niet uit. Via een livestream van 19.30 tot circa 20.00 uur vieren Delftenaren dat de stad 75 jaar geleden is bevrijd. Er zijn onder meer muzikale optredens van Delftse artiesten, de online première van de bijzondere korte film een beeldverhaal over de Tweede Wereldoorlog in Delft, gemaakt door het Stadsarchief Delft. Een prachtige korte film waar iedereen kennis van moet nemen voor zover men die nog niet heeft met unieke beelden van de intocht van de Canadese bevrijders op 8 mei 1945.

Meer informatie
De livestream, alle links en meer informatie vindt u op de website www.75jaarvrijheidinDelft.nl. U vindt de livestream ook via de facebookpagina van de gemeente Delft.  

Vitamines & Supplementen r

Beheerders gezocht banner