Sidebar

06
do, okt

Politiek & Maatschappij
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

015 Delft Maatschappij - In maart opent één van de meest bijzondere huizen van Delft haar deuren: Museumhuis Van Meerten. Het huis werd gebouwd in 1892-1893 in opdracht van de rijke industrieel Lambert van Meerten. Denk jij je thuis te voelen in dit prachtige pand?  De eigenaar van het pand, Vereniging Hendrick de Keyser, is op zoek naar vrijwilligers om samen met de bezoekers het huis tot leven te brengen.

Voel je thuis
In dit Museumhuis worden bezoekers uitgenodigd om zich thuis te voelen. Je mag plaatsnemen op de bank en in de laatjes van de kast kijken. Hier vind je dus geen bordjes met ‘niet aanraken’ of strenge suppoosten. Wél vind je er een gezellige groep met vrijwilligers die, altijd samen, in het Museumhuis bezig zijn.

Vrijwilliger in Huis Lambert van Meerten
Van Meerten verzamelde toegepaste kunst en besloot een huis om zijn collectie heen te bouwen. Een huis en een museum in één dus. Nu wordt het huis weer open gesteld als Museumhuis, een museum waar je kunt ervaren hoe het was om in dit huis te wonen. Esly van Dam, hoofdcoördinator vrijwilligers van Vereniging Hendrick de Keyser vertelt: “Vrijwilligerswerk in een Museumhuis betekent je thuis voelen in de mooiste panden van Nederland. De bezoeker wordt hartelijk ontvangen door vrijwilligers, alsof je bij iemand op bezoek komt. Vrijwilligers brengen het huis tot leven.”

Geen specifieke voorkennis of ervaring nodig
Om vrijwilliger te worden in Museumhuis Van Meerten heb je geen specifieke voorkennis of ervaring nodig, maar interesse in architectuur, het pand of de geschiedenis van de regio is gewenst. Tijdens de kennismakingsperiode verwachten we dat vrijwilligers een dagdeel per week beschikbaar zijn, daarna is de minimale beschikbaarheid twee dagdelen per maand. Vereniging Hendrick de Keyser biedt haar vrijwilligers professionele begeleiding en een reiskostenvergoeding.

Informatie bijeenkomst
Iedereen die geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk in Museumhuis Van Meerten, kan zich aanmelden voor de vrijblijvende informatiebijeenkomst die Vereniging Hendrick de Keyser op 6 februari ((10.00-11.00 uur) en 12 februari (14.00-15.00 en 1900-20.00 uur) organiseert in de Fundatie van Renswoude aan de Oude Delft 49. Je krijgt er meer informatie en je kunt vragen stellen. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan bij Esly van Dam via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 020-5210630. Zij kan ook andere vragen beantwoorden.

Museumhuizen
Vereniging Hendrick de Keyser bestaat al meer dan 100 jaar. Ze bewaart meer dan 400 historische panden in heel Nederland voor het nageslacht. Uiteindelijk worden 35 karakteristieke huizen opengesteld voor publiek als Museumhuis. Deze huizen nemen ieder een sleutelpositie in binnen de woonhuisontwikkeling in Nederland.

Vitamines & Supplementen r

Beheerders gezocht banner