Sidebar

07
wo, dec

Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

015 Den Hoorn Innovatie en Educatie - De Mariaschool is winnaar van de Jokerprijs, die jaarlijks door de Laurentius Stichting wordt uitgereikt. Deze prijs is afgelopen dinsdag uitgereikt aan directeur Wim van Mourik omdat de school zich onderscheidt door het gebruik van de innovatieve methode PMA waarmee het welzijn van leerlingen wordt vergroot. De inzet van de methodiek is begeleid door Inge Hummel van EduMind.

De Jokerprijs bestaat al sinds 1 september 2016 toen Joke Reijman afscheid nam als voorzitter College van Bestuur van de Laurentius Stichting. Dit jaar wordt de prijs voor de vijfde keer op een rij uitgereikt als stimuleringsprijs voor scholen of scholengroepen binnen de Laurentius Stichting. De jury bestond uit drie volwassenen en drie kinderen van de school die vorig jaar de Jokerprijs won.


PMA vergroot welzijn scholieren
Progressive Mental Alignment (PMA) is een succesvolle methodiek die zich op basis van de meest recente breinkennis richt op gedrag van leerlingen dat moeilijk veranderbaar lijkt. Het gaat hierbij vooral om disproportionele reacties op ogenschijnlijk simpele situaties, waarbij de reactie van het kind bijna niet te verklaren valt. Deze methode wordt ook gebruikt op de Mariaschool in Den Hoorn en dat is nu beloond met de Jokerprijs. De jury is zeer positief over het innovatieve karakter van de PMA-aanpak die belemmeringen kan wegnemen, die er anders voor zouden zorgen dat een kind niet eens aan leren toekomt en zich onveilig en onbegrepen voelt. Opmerkelijk was dat alle kinderen uit de jury juist dit element zo waardevol vonden.

 

De Mariaschool uit Den Hoorn is winnaar van de Jokerprijs 2020. Directeur Wim van Mourik ontvangt deze prijs voor de inzet van PMA, waarmee het welzijn van de scholieren wordt vergroot.


Leerlingen voelen zich beter begrepen
De Mariaschool school hard aan het welzijn en welbevinden van de leerlingen. Tegen die achtergrond is directeur Inge Hummel van EduMind benaderd om de PMA-aanpak uit te rollen. De jury was onder de indruk van de aanpak die is gestoeld op wetenschappelijke inzichten en specifiek is gericht op het verminderen en wegnemen van leerbelemmeringen. “De Mariaschool zet vooral in op leerkrachtvaardigheden zodat de hulp direct in de klas gegeven kan worden”, legt Hummel van EduMind uit. “We kijken eerst naar wat deze leerling echt remt. PMA werkt met een eenvoudige vraagtechniek vanuit de meest recente breinkennis aan school-gerelateerde triggers. Dat werkt heel goed.”


Meer informatie
Wilt u meer weten over deze school en de prijs, raadpleeg dan www.mariaschool.nl.

Vitamines & Supplementen r

Beheerders gezocht banner