Sidebar

29
zo, mei

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

015 Schipluiden Kunst & Cultuur - De landelijk bekende Ierse Swingfolkband UNICORN brengt op zondag 27 februari een veelzijdig repertoire van bluegrass, klezmer en Nederlands- en Engelstalige zeemansliedjes/ shanties naar Op Hodenpijl.

Unicorn is een bekende naam in de folkwereld. De groep behoort tot de top van wat Nederland aan semi professionele muziek te bieden heeft. De wortels van de musici uit Noord Holland liggen bij de Ierse en Schotse folk, maar zij brengen een veelzijdig repertoire. Unicorn maakt al meer dan 30 jaar furore met aanstekelijke live optredens die steevast uitlopen op een sfeervol feestje. 

De kern van Unicorn wordt vanaf de oprichting gevormd door Martien Tijburg op accordeon en John Kuiper op gitaar. Daarnaast beschikt de band over 2 conservatorium geschoolde violistes en 2 conservatorium geschoolde zangeressen die om en om een optreden voor hun rekening nemen.

Gezegend met mooie stemmen en bakken muzikaal talent brengen zij je in Ierse sferen met verstilde Ierse ballads, levenslustige folksongs en meeslepende Ierse golden oldies.

De band heeft vier cd’s op haar naam staan, waarvan “A new Horizon” en de recentste cd “Destination unknown” onder de liefhebbers van Keltische muziek faam genieten. Hoewel de traditionele Ierse en Schotse dansliedjes en ballades nog altijd de hoofdmoot van een Unicorn optreden uitmaken, zoekt de band ook nadrukkelijk naar verwante muziekstijlen. Unicorn weet je tot de laatste minuut te boeien, maar ook te ontroeren. Gelachen wordt er om de humoristische aankondigingen van de nummers; een prachtige mix van emoties en voluit genieten.

Datum: zondag 27 februari. Aanvang: 12.00 uur. Prijs: € 18,50; inclusief lunch € 34,50.
Locatie: Op Hodenpijl. Kaarten: www.ophodenpijl.nl.

Cultuurkerk en biologisch restaurant Op Hodenpijl is gevestigd aan de Rijksstraatweg 20/22 in Schipluiden (vlakbij Delft).

Vitamines & Supplementen r

Beheerders gezocht banner