Sidebar

28
do, jan

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

015 Delft Kunst & Cultuur – Vanaf 1 juni kun je zelfs vanaf de A13 nabij Delft een enorm grote tulpenpiramide. Dat kan niet missen.

Het is een groots met Delfts blauw beschilderd kunstwerk dat momenteel wordt opgebouwd en met zijn megagrote afmeting van maar liefst 12 mater, de grootste ter wereld is. De piramide is een uitnodiging om toch vooral de mooie stad Delft te komen bezoeken en wordt geplaatst in het landschappelijk beeldenpark van Land Art Delft. 

Kunstlandschap Land Art Delft
Het kunstwerk is een samenwerking van Land Art Delft met Royal Delft. Bijdragen werden verder gedaan door de Gemeente Delft, Delft Marketing en een aantal ondernemersorganisaties.
Land Art meldt op hun website: ‘Paula Kouwenhoven, de directeur van kunstlandschap Land Art Delft, heeft vanaf het begin al de wens om De “Tulpenpiramide” uit te groten als eerbetoon aan Delft. Land Art Delft wil een oriëntatiepunt realiseren voor Delft, waarbij het Delfts blauw duidelijk naar voren komt.”

Waarom het openluchtmuseum heeft gekozen voor de tulpenpiramide? “De tulpenvaas is een speciaal voor tulpen ontworpen vaas en dient vooral als pronkstuk en statussymbool. De eerste (keramische) tulpenvazen worden in Delft in de 17e eeuw ontwikkeld en zijn met een Delfts blauw of Chinees decor versierd. In de Gouden Eeuw zijn tulpen een statussymbool en bijna onbetaalbaar; een tulp heeft in de hoogtijdagen zelfs de waarde van een grachtenpand.”

Vitamines & Supplementen r